LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Freddie

Geboortejaar: januari 2023
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 47
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Toegevoegd:
21-05-2024

Omschrijving

Opvang Greet:

Maak kennis met Freddie; we stoppen al maanden onderweg van ons dorp naar de stad om Freddie eten te geven en toen we hem weer zagen en het idee hadden dat hij onze auto herkende, stopten we opnieuw om wat eten en water voor hem klaar te zetten. Tot onze verbazing kwam hij eindelijk dicht genoeg bij om mijn hand te ruiken en rolde zich op zijn rug en liet toe dat zijn buikje aangeraakt werd. We denken dat hij er klaar voor was en gered wilde worden.

Na een paar minuten zachtjes aaien en elk botje in zijn lichaam voelen, nam ik hem voorzichtig in mijn armen en zonder enige weerstand van Freddie konden we hem voorzichtig in de auto leggen. Thuisgekomen verwijderden we het touw dat rond zijn nek zat en dat hij waarschijnlijk als puppy had omgekregen en sneden de draad door waarmee het touw was vastgezet.

Een eerste bezoek aan de dierenarts bevestigde dat hij geen microchip had en de bloedtests lieten zien dat hij negatief was voor de Middellandse zeeziektes. Hij woog slechts 12 kg en zou 18 kg moeten zijn.

Freddie is ongeveer een jaar oud en een middelgrote hond. Hij was erg moe, nogal nerveus, stonk erg en zat vol teken en vlooien toen hij werd gered. Tijdens ons eerste bezoek aan de dierenarts had hij een ontwormingstablet gekregen en zodra Freddie zich beter begon te voelen en wat aankwam, volgden de inentingen. Een 2de bezoek aan de dierenarts was om een groot rietje te verwijderen dat in zijn gehoorgang zat, om hem te laten inenten, een microchip te plaatsen en voor een paspoort. Na dit bezoek aan de dierenarts zijn we op een terras wat gaan eten en drinken, Freddie ging rustig liggen en was relaxed met alles wat er om hem heen gebeurde en hij liet zien dat hij ook al goed aan de lijn loopt. Freddie slikt nog steeds ontwormings-medicatie omdat hij besmet was, maar hij is toch 2 kg aangekomen in 2 weken.

Elke dag zien we een ontspannen, speelse Freddie die meer zelfvertrouwen krijgt en zich veilig begint te voelen. Hij voelt zich op zijn gemak bij vrouwen, maar is momenteel nog nerveus bij mannen maar mijn man werkt eraan om zijn vertrouwen te winnen.

Freddie is goed met honden (we hebben er al 4) maar niet getest met katten. Hij zwerft niet rond en is heel gelukkig als hij gewoon bij je in de buurt is of in de zon ligt te dutten.

We zijn op zoek naar een liefdevolle familie voor Freddie en zijn er zeker van dat hij je liefde in 10-voud terug zal geven. Freddie zal een ideale metgezel zijn, het enige wat hij nodig heeft is alleen wat heel veel liefde.

(Input 21 mei 2024)

dogstars