LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Chica (NL)

Geboortejaar: mei 2021
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 41
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
21-09-2024

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Twee jaar geleden werd Tilde geadopteerd, maar al snel bleek dat ze beter naar de naam Chica luisterde want het is tenslotte een echt Spaans meisje hè. Een Spaanse dame die dol is op kikkers vangen, kuilen graven en spelen met andere honden op het veld, maar liever nog apporteert ze tennisballen. Ze vindt het fijn om met haar baasjes te knuffelen en slaapt graag bij dochterlief op de kamer. En als haar riem tevoorschijn wordt gehaald dan springt ze letterlijk en figuurlijk een gat in de lucht (kijk maar naar het leuke filmpje).

Toen Chica net in Nederland was vond ze de inburgeringscursus wel een beetje lastig. Het is hier tenslotte heel anders dan op het Spaanse platteland. Maar haar baasjes hadden een hondencoach ingeschakeld om haar beter te begrijpen en te zorgen dat ze zich veiliger zou voelen met wat aanpassingen. Eerst stond haar bench bijvoorbeeld bij de vensterbank en daar was wel heel veel te zien, ze hebben deze verplaatst naar een beschut hoekje van de kamer zodat er minder prikkels binnenkwamen en dat hielp. Ze schrokte haar brokken naar binnen wat dan vaak weer spugen werd (wie weet moest dat vroeger wel om te kunnen overleven) maar haar baasjes hebben geleerd om het voer uit te strooien zodat ze niet kan schrokken uit een voerbak. Ze zijn vaste rondjes gaan lopen met haar in plaats van steeds wisselende routes. En bij het trekken aan de lijn stopten ze elke keer totdat Chica uit zichzelf weer een paar stapjes naar achteren ging.

Chica heeft enorm veel vorderingen gemaakt en als Chica iets te enthousiast wordt van de wandeling dan stoppen haar baasjes even en dan komt ze uit zichzelf een paar passen terug gelopen en komt dan naast hen zitten. Ze komt naar haar baasjes toe als ze geroepen wordt nou ja tenzij ze toevallig net even te druk is met snuffelen of ballen begraven, maar hey het is natuurlijk wel een Podenco!

Ze blaft veel minder naar andere honden en de meeste geluiden kan ze goed hebben tegenwoordig, alleen harde knallen en ronkende motoren daar is ze wel een beetje bang voor. En de slagerij passeert ze ook niet zo graag. Verder is het gewoon een hele stoere meid die al heel veel heeft geleerd tijdens haar inburgeringscursus.

Maar waarom moet ze dan weg? Chica heeft een bijzondere band met de dochter des huizes en heeft wat overbeschermend gedrag richting haar ontwikkeld. De rest van de familie mag dan niet in de buurt komen. Dit is de reden dat ze denken dat Chica ergens anders beter op haar plek zal zijn.

We denken dat het juiste baasje een ontzettende leuke enthousiaste Spaanse vriendin voor het leven heeft aan Chica. Wil jij graag het laatste hoofdstuk van de inburgeringscursus met haar doorlopen?

(Input 21 september 2024)

dogstars