LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Vedder (NL)

Geboortejaar: december 2023
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 50
Gewicht: 14
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
03-09-2024

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Vedder is op zoek naar een liefdevol thuis. Deze hartendief is geboren op 6 december 2023 en is het resultaat van een ongewenst nestje. Voordat hij in april van dit jaar naar Nederland kwam heeft hij in een pleeggezin geleefd met andere honden en kinderen. Maar.. Vedder stelt zich graag zèlf even voor.

Mijn naam is Vedder, en dan bedoel ik met een grote V. Ik ben onverschrokken, energiek en slim en het ontbreekt mij niet aan zelfvertrouwen. Als ik ’s ochtends opsta ben ik al vrolijk en mijn staart staat geen momentje stil. Ik ben fijn gezelschap en, ècht waar, het zonnetje in huis. En als je mij niet gelooft kijk maar naar mijn koppie. Daar tussen mijn oren staat een grote V. Oké, het ontbreekt mij dus niet aan zelfvertrouwen maar als je diezelfde grote V op mijn koppie

vanuit een andere hoek bekijkt zie je een klein hartje. En dat heb ik ook. Ik heb hier in Nederland al veel geleerd zoals netjes aan de riem lopen en mij keurig voorstellen aan andere honden. Ik ken ook al wat basiscommando’s want ik ben immers een slim mannetje!

En dan daarbij, voor eten doe ik alles. Toch zijn er nog enkele dingen die ik spannend vind. Ze zeggen dat ik tijd nodig heb om er op mijn tempo naar te kijken het in mij op te nemen, dan is het daarna gelijk al een stuk minder spannend voor mij. Ik vind mensen en andere honden superleuk en gezellig en ik maak er gemakkelijk contact mee. Maar katten en kleine kinderen, dàt weet ik zo net nog niet. Katten vind ik nog spannend en ik daag ze uit met een play bow. Ik denk dat ik met een beetje hulp misschien wel vriendjes zou kunnen worden met een kat. Kleine kinderen vind ik heel leuk, ik wil graag knuffels en gezelligheid met ze delen maar ik ben nog wel jong en onstuimig....

Ik kan mij prima zelf vermaken. Het liefst ben ik overdag in de tuin. Ik dartel achter vlinders aan en probeer vliegjes en krekels te vangen. Ik speel ook graag met mijn bruine knuffel. Die gooi ik hoog in de lucht en vang ik op mijn pootjes weer op. Wist je trouwens dat ik gek ben op water? Ze hebben hier speciaal voor mij een pierebadje opgezet en ik speel hier de hele dag in. Buitenshuis zou ik ook wel graag in het water zwemmen. Als ik de kans krijg spring ik er namelijk gelijk in. Lekker spetteren aan de lange lijn, maar echt goed zwemmen kan ik niet en dat moet ik zeker nog leren.

Heb ik je al verteld dat ik een prima speurneus ben? Achter mijn neus aan gaan is mijn grootste hobby. Buitenshuis lekker met je neus in het gras wroeten en holletjes uitgraven. En als er eens een hond zijn bal heeft laten liggen dan vind ik die terug. Ik vind echt alles voor je terug, ook dingen waarvan jij niet meer wist dat je het kwijt was. Alle pubers die hun spullen laten rondslingeren zijn bij deze gewaarschuwd! Trouwens, ik ben ook graag in de keuken want daar gebeurt het. Eerst eens even kijken of ik misschien zelf iets kan pakken, en als dat niet lukt volg ik je als een schaduw want wie weet valt er per ongeluk wel iets eetbaars op de grond. Oh ja, die afwas daar kan ik je ook prima mee helpen. En de keukenvloer ‘stofzuigen’, geen probleem. Ik help je, want ik ben de beroerdste niet ;-)

Zo, nu weten jullie wie ik ben. Dan wil ik het nu graag even hebben over hoe ik mijn forever home zie. Ik woon het liefst bij een energieke baas(jes) die met mij op ontdekkingstocht wil en regelmatig even kort wil wandelen, want ik ben en blijf natuurlijk wel een bezige Podenco. Dat wandelen kan mij overigens niet vaak genoeg gebeuren ;-), ik hou wel van een beetje reuring. Maar ik zoek ook een baasje die voor mij mijn zen bewaart en snapt dat ik nog wat dingen te leren heb. Ik word rustig van mijn eigen lekkere zachte mand en muziek, dus zo af en toe een muziekje zou fijn zijn. Ik hoop ook dat voor je mij een pierebadje hebt ;-) en mij wil leren zwemmen want ik ben nu echt nog niet vertrouwd in open water. Als je nu zo af en toe óók nog met mij denkspelletjes wil doen, dan wil ik graag kennis met je maken.

(Input 3 september 2024)

Video

dogstars