LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Cometa

Geboortejaar: januari 2014
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 0 - 40 cm
Hoogte: 35
Gewicht: 7,3
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 01-07-2024
Toegevoegd:
21-06-2024

Omschrijving

Asiel Apama:

Update 1 juli 2024: 3 nieuwe foto's en een video toegevoegd.

Input 21 juni 2024: We hoorden begin mei 2024 het verhaal van Cometa en Tana, maar helaas hadden we geen plaats voor hen tot 3 juni 2024.

Deze arme hondjes hebben hun hele leven vastgebonden geleefd, zoals je op de foto's kunt zien, aan alleen een hele korte ketting, typisch voor jagers.

Hun eigenaar, een zeer oude man met ouderdoms dementie, vergat hen soms water en voedsel te geven, en soms raakten ze verstrikt in de ketting en konden ze zich helemaal niet bewegen. De man woonde niet op dezelfde plek. Gelukkig vertelde een buurman ons over hen en de eigenaar had er geen bezwaar tegen om ze aan ons over te dragen.

Hij maakte ze ook niet vaak schoon en ze moesten in hun eigen uitwerpselen leven, zo verschrikkelijk en triest.

We moeten nog naar Cometa's oren kijken omdat ze daar geen vacht heeft, waarschijnlijk wordt het veroorzaakt door vliegen. Toen hun eigenaar ze aan ons gaf, wist hij dat Cometa ziek was maar hij zei niets maar wij zagen het meteen, haar vagina zag er raar uit.

Ze werd geopereerd en de diagnose was vaginale hyperplasie, tijdens deze operatie is ze ook meteen gesteriliseerd. De operatie verliep heel goed en ze heeft geen andere symptomen.

Enige tijd geleden hebben we bloedonderzoek laten doen en de resultaten waren goed, maar de echo van haar hart toonde nu een lichte ruis. In de komende weken wordt ze onderzocht door een cardioloog voor behandeling.

Cometa leeft perfect met alle soorten honden, ze is erg zelfstandig en heeft natuurlijk een jachtinstinct. Ze herstelt momenteel van de operatie in een pleeggezin, in huis is ze heel braaf, ze blaft helemaal niet, is rustig en slaapt de hele dag in haar hondenbed, het eerste in haar leven. Er zijn meer bedden in haar opvanggezin, maar ze wil alleen het bed dat ze de eerste dag heeft ontdekt, en ze probeert niet op de bank of het mensenbed te klimmen.

Als ze gaat wandelen moet ze altijd alles onderzoeken, dus ze is geïnteresseerd in elk detail. Heel normaal, vinden wij, met het slechte leven dat ze tot nu toe geleid heeft ... Cometa is heel aanhankelijk en lief met mensen, heel gehoorzaam en ze weet hoe ze aan de lijn moet lopen en dat ze haar behoeftes buitenshuis moet doen.

Helaas zal ze binnenkort terug moeten naar ons asiel en in de zomer zijn de temperaturen zooo hoog! Gezien haar hoge leeftijd en de hartruis willen we niet dat ze daar te lang blijft!

Wie geeft Cometa het liefdevolle thuis en wordt haar eigen familie die haar de liefde geeft die ze zo verdient en nog nooit eerder heeft gehad.

 

Video

dogstars