LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Tola

Geboortejaar: augustus 2022
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 47
Gewicht: 9,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
18-01-2024

Omschrijving

Asiel Malaga Animales y Plantas:

Deze kleine Podenca heet Tola die, helaas, haar eerste jaar achter de tralies van een kennel heeft moeten doorbrengen.

Tola is zo'n hondje dat totaal doodsbang aankwam, het enige wat we van haar verleden weten is dat ze naar het dodingsstation moest, maar we weten eigenlijk niets over haar verleden, maar we begrijpen dat ze op haar jonge leeftijd al een hele nare tijd achter de rug heeft...

Tola is een angstige hond, ze kan mensen nog niet vertrouwen, maar ze heeft al veel vooruitgang geboekt sinds ze hier is! Ondanks haar angst eet ze uit onze hand en laat ze zich zonder problemen aanraken. Daarnaast komt ze ons al begroeten met haar kennelmaatjes als we naar haar kennel komen. Ze blaft naar ons en kwispelt zonder ophouden met haar  staart en soms komt ze zelfs wat dichterbij om verlegen om wat knuffels te vragen! Hoewel ze bijna altijd afstand probeert te houden, wordt ze elke dag wat enthousiaster, dit is iets waar we erg trots op zijn.

Tola heeft zonder problemen met verschillende honden samen geleefd, met zowel reuen als teefjes, van verschillende rassen, persoonlijkheden en leeftijden. Momenteel woont ze samen met 2 reuen die haar elke dag meer en meer helpen te socialiseren, we zien haar zelfs voor onze neus spelen! Iets wat voorheen ondenkbaar was, omdat ze blokkeerde in onze aanwezigheid.

Tola vindt haar toevlucht bij haar hondenmaatjes, ze zijn haar veilige plek, die haar elke dag stimuleren om beter te worden en tegen haar angsten te vechten, daarom denken we dat het ideaal zou zijn als haar toekomstige familie al een hond zou hebben, omdat het haar enorm zou helpen bij haar aanpassing aan een nieuwe omgeving.

Tola is ook bang voor harde geluiden en auto's, omdat dat altijd onverwachte en ietwat "heftige" prikkels voor haar zijn. Ze loopt heel goed aan de lijn, zonder te trekken en blijft  dicht bij ons, hoewel ze zich geïntimideerd voelt als ze merkt dat we naar haar kijken of in haar buurt bukken.

We werken samen met onze trainer aan haar angst, zowel tijdens wandelingen als in de kennel, zodat ze beetje bij beetje mensen in verband brengt met positieve dingen, haar verbeteringen zijn elke dag merkbaar! Hoewel we er zeker van zijn dat het veel sneller zou verbeteren in een eigen thuis.

Afgelopen zomer merkten we dat ze mank liep met haar linker voorpoot, ze is nagekeken door ons veterinaire team en er is ook een röntgenfoto gemaakt. Uiteindelijk bleek ze een gebroken teen aan die poot te hebben, onze dierenartsen vonden het niet haalbaar om haar te opereren en gaven opdracht om haar 2-3 weken rust te geven zodat haar botten vanzelf weer aan elkaar zouden groeien. Na deze rust liep Tola niet meer mank.

Tola zal het waarschijnlijk moeilijker vinden om zich aan te passen aan een meer drukker gebied waar meer beweging is, maar we zien het niet als onmogelijk, met geduld en tijd zal ze zich zonder problemen aanpassen. Het zou ideaal zijn als haar toekomstige familie al een andere hond heeft, want dan zal Tola zich veiliger voelen en dat zou haar enorm helpen.

Tola heeft een geduldige familie nodig, die begrijpt dat haar leven niet gemakkelijk is geweest en die bereid is om aan haar angsten te werken om haar aanpassing gemakkelijker te maken. Als het gezin al ervaring heeft met angstige honden zou dat een heel positief punt zijn, en als dat niet zo is, zou de hulp van een hondentrainer hen erg kunnen helpen, zodat Tola veel sneller beter wordt.

Wij geloven dat Tola veel sneller minder angstig zal worden dan we denken, zodra ze zich thuis voelt zal ze haar familie volledig vertrouwen en elk teken van liefde onvoorwaardelijk beantwoorden.

(Input 18 januari 2024)

Video

dogstars