LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Helios

Geboortejaar: januari 2022
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 68
Gewicht: 26
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Nee
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 24-03-2024
Toegevoegd:
23-12-2023

Omschrijving

Asiel ASAP:

Update 24 maart 2024: Helios is een beetje groter dan oorspronkelijk doorgegeven, hij meet van schouder tot grond 68 cm. Hij is ook almaar minder timide naar mensen toe, hij wordt steeds aanhankelijker en geniet al veel meer van knuffels en aandacht.

Maar desondanks is hij toch nog steeds wel verlegen dus een ervaren baasje met veel tijd en geduld zal hij, samen met heel veel liefde, nog wel nodig hebben!

Update 21 januari 2024: 7 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 23 december 2023: Helios werd half september voor het eerst opgemerkt door Alan en zijn vrouw Christine, vrijwilligers van ASAP, in de buurt van hun huis, aan het meer van Bermejales. Hij liep daar los, maar niemand kon hem benaderen, want dan liep hij weg. Hij was heel erg mager, maar ook erg verlegen. Er werd eten voor hem buiten gezet en daar bleef Helios wel voor terugkomen. Toen Alan met zijn hond ging wandelen, lag Helios te wachten tegen de tuinmuur, zodat hij dicht bij Alan’s andere honden kon zijn. Hij wandelde de hele weg met hen mee en terug en toen ze thuiskwamen, volgde hij hen ook de tuin in. Op die manier konden ze hem insluiten en makkelijker eten geven. In de tuin werd hij ook omringd door meerdere zwerfkatten en hij toonde geen enkele agressie naar hen.

Christine en Alan gaven Helios voldoende eten en ook veel liefde en aandacht,  maar omdat het duo zelf al 10 honden opvangt, kon Helios niet bij hen blijven en verhuisde hij naar Annick, een andere vrijwilliger van ASAP. Daar verblijft hij nu, ook samen met een grote groep honden. Hij is erg goed met pupjes, ook met de andere honden gaat alles vlotjes en krijgt elke dag wat meer zelfvertrouwen. Maar, voorlopig blijft hij wel een erg timide hond. We zijn er zeker van dat alles goed komt met veel TLC, maar daarom zoeken we wel een adoptant met voldoende geduld en liefde.

Een familie of baasje dus met ervaring, die hem met tijd, geduld en liefde het echte hondenleventje kan laten ontdekken!

 

Video

dogstars