LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Lilo

Geboortejaar: januari 2017
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 43
Gewicht: 11
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 26-02-2024
Toegevoegd:
04-02-2024

Omschrijving

Asiel La Huella Verde Olvera:

Update 26 februari 2024: De vrijwilligers van La Huella Verde Olvera hebben een nieuwe video gestuurd van Lilo, hij is na zijn castratie, een paar weken geleden, wat rustiger geworden. Hij is nog wel actief maar niet meer zo erg zoals toen hij terugkwam.

Lilo doet het heel goed, hij is lief, grappig, goed met andere honden, speels, lief... en in huis is hij heel rustig. Hij is nu een paar weken bij ons en is een geweldige hond, hij is dol op wandelen en kan al heel goed aan de lijn lopen.

Lilo is dus helemaal klaar voor een nieuwe kans, wie geeft hem het thuis waar hij voor altijd mag blijven. Video toegevoegd.

Input 4 februari 2024: 7 jaar geleden maakten we een oude paardenstal klaar om er een asiel van te maken. De plek was onbereikbaar met de auto, dus beetje bij beetje, dag na dag, droegen we spullen naar die plek, waaronder zakken met eten. Op een dag, toen we aankwamen, was de zak met eten gescheurd, en daarachter vonden we een hondje dat puppy's had gekregen. Ze was in de steek gelaten omdat ze zwanger was, en daar, op die plaats, tussen onze dekens en zakken hondenvoer, vond ze de ideale plek om haar puppy's te krijgen. Zij (we noemen haar Wendy) en haar baby's (Lala, Lolo, Lulú, Lelu en Lilo) waren de eersten die 7 jaar geleden in dat asiel verbleven. Wendy was een cocker kruising, en de baby's hadden verschillende kleuren, met Lilo als degene met de meeste Podenco kenmerken. Omdat het "asiel" nog niet 100% in gebruik was, we hadden nog geen tralies voor honden (wel voor paarden), was het voor iedereen makkelijk toegankelijk. Het gerucht verspreidde zich onder de inwoners van de stad dat er honden waren en een groep jagers besloot de honden waarin ze geïnteresseerd waren te gaan stelen. Ze stalen Lilo en Farah (nog zo'n mooie Podenco met blauwe ogen, en ongeveer 6-8 maanden oud). Sindsdien zijn we ze uit het oog verloren. We hebben verschillende aangiftes gedaan bij de politie, maar we hebben nooit iets van ze gehoord. Een maand geleden kregen we een telefoontje dat er een hond was gevonden op de weg, 120 km van ons asiel, met een microchip waarop stond dat zijn naam Lilo was en dat hij al bijna 7 jaar vermist was. Het wonder geschiedde en vandaag is Lilo bij ons in een nieuw asiel dat veiliger is voor hem. Deze keer zullen we niet falen en we hebben beloofd voor hem een echte familie te vinden. 

We moeten er ook aan toevoegen dat Lelu (Lilo's broer die geadopteerd is in Malaga), een paar maanden geleden is teruggebracht omdat er een baby bij hem thuis was geboren en de familie geen tijd meer had om voor hem te zorgen. Dus hij is ook ter adoptie.

Een korte beschrijving van Lilo’s karakter is dat hij erg actief en grappig is. Hij is niet bang voor andere honden of mensen, hij houdt van spelen met een bal en hij vindt het heerlijk om in de tuin te rennen. Lilo heeft jachtinstinct, maar thuis is hij rustiger en gehoorzaam.

Met andere honden is hij erg actief, hij is braaf en kan samenleven met reuen en teven als het geen dominante reuen zijn. Hij is wat dominant bij dominante reuen (dit is veranderd sinds we hem gecastreerd hebben).

Met katten is hij niet getest maar hij heeft een jachtinstinct dus we denken dat hij niet met ze kan samenleven. Lilo is gehoorzaam, lief en actief met mensen, hij vindt kinderen leuk en rent ook graag naast iemand mee.

Hij is negatief voor mediterrane ziekten, behalve voor Leishmania, hier zit hij net op de grens van positief/negatief. Dit betekent dat hij niet positief is, maar dat hij in contact is geweest met de ziekte, maar dat zijn immuunsysteem sterk is en hij de ziekte niet heeft ontwikkeld. Hij kan een volledig normaal leven leiden en moet alleen elke 3-4 maanden domperidon nemen om zijn immuunsysteem te versterken. Het is mogelijk dat de waarden op een bepaald moment negatief zullen zijn.

We denken dat een actieve familie ideaal voor hem zal zijn, die houdt van wandelen in de natuur, of met een grote tuin en zonder katten. Lilo kan samenleven met kinderen en met meerdere honden, maar is beter met teefjes of meer onderdanige reuen.

Lilo is helemaal klaar voor het echte hondenleventje, een eigen veilige plek en een eigen familie met wie hij weer verder de mooie buitenwereld mag gaan ontdekken!

 

Video

dogstars