LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Faycan

Geboortejaar: juli 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 25-06-2024
Toegevoegd:
27-07-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 25 juni 2024: 1 nieuwe foto en een nieuwe video toegevoegd.

Update 16 februari 2024: Hoog tijd voor een update van onze grootste knuffelkont, Faycan! Het arme ventje had het zwaar in de groep. Met de onvermijdbare spanning en drukte in het asiel kwam hij steeds vaker in het midden van strubbelingen terecht. De spanning deed niemand goed en daarom hebben we hem alleen geplaatst, voor zijn ieder zijn veiligheid maar vooral om hem zijn nodige rust te kunnen bieden.

Helaas betekent dit dat hij van een grote patio, bij de ingang van het asiel, met veel ruimte om te rennen en te spelen met maatjes, nu dus naar een hok, achteraan is verhuist... Dit brengt rust en veiligheid maar ook weinig ruimte en minder visite van bezoekers want die gaan meestal lekker in de patios spelen waar het bijna altijd feest is.

Faycan hunkert echt naar liefde. Naar knuffels. Naar spelen. Naar gewoon lekker bij je mogen zijn... We nemen hier zo vaak als mogelijk de tijd om lekker even met "ons ventje" te gaan knuffelen maar natuurlijk is het niet genoeg. Toch blijft hij vrolijk en dankbaar en begroet hij ons elke keer weer met een enthousiaste kwispel. 

Ik begrijp echt niet dat hij nog niet is opgemerkt. Vandaar deze uitgebreide update, uitleg maar ook heel veel fotos en filmpjes. Het leek wel of hij het wist want man man wat ging hij prachtig mooi poseren! Ik heb deze keer ook onze speciale knuffel momentjes gefilmt. Het geeft hopelijk een beter idee van wat een ontzettend leuke, lieve en grappige hond hij is. Een maatje voor het leven. Een trouwe knuffelkont die echt alles voor je over heeft als je voor hem kiest.

We plaatsen Faycan het liefst bij niet dominante honden, in een kleine roedel. Maar als enige hond zou ook prima kunnen want ook al geniet hij van de andere honden zou hij, zonder twijfel, eerder voor een eigen mens kiezen als dat kon!

Faycan is gehoorzaam, heeft geen traumas en zal met zijn gezellig karakter zeker een aanwinst in huis en hart zijn... als hij die kans krijgt. Tot dan doen we ons best om zijn knuffelgehalte te voldoen hier, met onze korte één op één momentjes. 18 nieuwe foto's en nieuwe video toegevoegd.

Input 27 juli 2023: Faycan is een heerlijke hond om om je heen te hebben. Hij is altijd vrolijk, dol op mensen en staat altijd klaar voor een knuffel, wandeling of spelletje en dan wel het liefst in die volgorde!

Deze lieverd leeft in het asiel in een grote groep met reutjes en teefjes, jong en oud en dit gaat prima. Wel merken we dat hij een beetje een voorkeur heeft voor de Podenco’s om mee te spelen binnen de groep, maar dat zien we wel vaker tussen de Podenco’s. 

Met de dominantere honden heeft Faycan liever geen contact, daar heeft hij een beetje moeite mee als ze hem de hoek in sturen of omver lopen. We plaatsten hem dan ook het liefst in een kleine roedel of bij niet (te) dominante honden zodat hij lekker kan genieten zonder spanning. Ondanks dat hij zo hunkert naar een fijne knuffel zal hij zich niet opdringen of tegen je op springen. Faycan is dan wel enthousiast maar zeker niet lomp...en het is een genot om de tijd te nemen en bij hem te gaan zitten in de patio om te knuffelen!

Delen is voor Faycan geen probleem. Aandacht, speeltjes en eten is voor en van iedereen in de groep. Buiten, tijdens de wandelingen, bloeit hij helemaal op. Die één op één momentjes zijn gewoon een droom voor hem en je ziet hem dan echt genieten van dat beetje extra aandacht, rust en ruimte. Faycan lijkt geen trauma’s of rugzakje te hebben. Hij is blij en dankbaar met heel weinig, staat vrolijk in het leven en maakt van elke dag gewoon telkens weer het beste. Dat het nog mooier kan...dat weet hij nog niet!

We hopen dat hij snel wordt opgemerkt door zijn toekomstige familie waar hij elke dag weer zijn gekkigheid en liefde mee mag gaan delen! Hij zal zeker een gezellige aanwinst zijn en zijn gouden kans met 4 poten en een kwispel aannemen.

Faycan is gecastreerd, ingeënt, rondom gezond en helemaal reisklaar. Hij staat te popelen om zijn nieuwe leventje te gaan beginnen, het echte hondenleventje!

 

Video

dogstars