LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Aday

Geboortejaar: januari 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 01-07-2024
Toegevoegd:
25-01-2024

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 1 juli 2024: nieuwe video toegevoegd.

Update 12 februari 2024: 10 nieuwe foto's en een nieuwe video toegevoegd.

Input 25 januari 2024: Aday is een vrolijk en aanhankelijk podenco ventje. Hij leeft hier in het asiel samen in een groep en kan zowel met reutjes als teefjes ook al is hij het liefst onder de mensen als hij kan kiezen. Aday kent de hondentaal goed en kan ook netjes delen maar we merken wel aan hem dat hij af en toe te kort komt. Hij zou liever ietsje minder moeten delen en een beetje meer rust...dat zou dit gevoelige ventje ook geweldig vinden. Dit merken we vooral aan hem met aandacht van de visites bijvoorbeeld. Hij wordt vaak over het hoofd gezien of omvergeduwd door de lompere hondjes en dat vindt hij soms wel moeilijk. Hij accepteert het en zal geen gevecht beginnen maar je ziet dan aan zijn zielig koppie dat hij het niet prettig vindt.

Aday kan al aan de riem wandelen en toont hier buiten, rondom het asiel, absoluut geen jachtinstinct. Wel toont hij interesse en gezonde nieuwsgierigheid naar zijn omgeving. Zo gaat hij graag op onderzoek uit en wordt alles grappig besnuffeld en ontdekt. Ondanks zijn ondernemendheid buiten aan de lange riem, houdt hij je toch goed in de gaten. Hij is en blijft mensgericht en van een "goed zo" groeit hij letterlijk 2 centimeter. Een kwispel, een trotste blik en weer vrolijk verder. Wat en heerlijk ventje is het toch!

We denken dat Aday zich snel zou aanpassen in een eigen thuis. Hij is je heel graag trouw en geniet van aandacht. Daarom zouden we hem het liefst niet in een heel druk thuis of grote roedel plaatsen. Een gezellig maatje is natuurlijk wel fijn voor hem om mee te spelen!

Katten heeft hij hier in het asiel ook al leren kennen en dit gaat goed zolang deze honden gewend zijn en dus niet weg rennen. Dan maakt Aday er namelijk een spelletje van en zet hij de achtervolging in.

We hopen dat deze lieverd snel zijn eigen plekje vindt waar hij volop zichzelf kan zijn en kan gaan genieten van het echte hondenleventje!

 

Video

dogstars