LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Sol

Geboortejaar: maart 2019
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gewicht: 25,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 27-05-2024
Toegevoegd:
02-09-2023

Omschrijving

Asiel Malaga Animales y Plantas:

Update 27 mei 2024: In het jaar dat Sol nu bij ons is, hebben we gemerkt dat ze een soort hebberigheid heeft ontwikkeld met eten van andere honden. Maar er is geen probleem is als ze elk uit hun eigen bak eten en een paar stappen van elkaar af. Maar in het asiel zetten we ze, uit voorzorg, met een riem vast tot ze allebei klaar zijn. Met speeltjes heeft ze niet veel problemen, maar het is beter om er voor elk een te hebben.

Sol vindt het ook heerlijk om af en toe met haar maatje te spelen en in zijn buurt een dutje te doen. Met katten is ze nog niet getest, maar op straat probeert ze ze altijd te achterna te zitten, dus denken we dat ze misschien niet zo geschikt is om met katten samen te leven. Misschien heeft ze, omdat ze eerder op straat heeft geleefd, geen goede ervaring met ze.

Sol rent, speelt en snuffelt graag rond maar ze wordt niet als erg energiek beschouwd omdat ze ook graag in de zon uit ligt te rusten. Bovendien is Sol erg intelligent, ze leert de basisgehoorzaamheid zonder veel moeite. Ze lijkt zich niet ongemakkelijk te voelen bij mensenmassa's, dus we denken dat ze zich zowel in een huis in de stad als op het platteland goed zou kunnen aanpassen.

Hoewel sommige honden haar niet leuk lijken te vinden als ze niet op een goede manier bij haar geïntroduceerd worden, hebben we haar dankzij onze trainer kunnen testen met andere evenwichtige honden en alles ging geweldig, met de juiste introductie en aanpassing is er geen enkel probleem.

Welke familie geeft Sol een nieuwe kans en laat haar hun leven leuker maken. nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 10 november 2023: 10 nieuwe foto's en een video toegevoegd.

Input 2 september 2023: Sol is als de zon, ze verlicht onze dagen met haar vriendelijkheid!

Ze werd samen met haar zusje gered op straat, in een erbarmelijke staat, zowel fysiek als emotioneel. Ze wilde niet dat we bij haar in de buurt kwamen, ze krulde zich op als een balletje, waar ze op dat moment ook was, wachtend tot alles voorbij was... Hoe slecht zou de situatie van Sol zijn geweest voordat ze bij ons kwam, dat ze zo reageerde? Hoeveel schade hadden ze bij haar aangebracht dat ze geloofde dat ze geen liefde, een goede behandeling en eten verdiende? We kunnen ons niet eens voorstellen hoe ze zich gevoelt moet hebben, toen ze geen kracht meer had om te ontsnappen vanwege haar fysieke toestand en met een totaal gebroken hart.

Gelukkig is onze Sol een hele sterke hond en is ze in een paar maanden tijd bijna helemaal opgeknapt! Fysiek is ze weer helemaal perfect, haar leishmania neemt af, haar nier-waarden zijn in balans en ze heeft zelfs haar hartje weten te genezen van zoveel schade! Nu kan ze niet wachten tot ze ons ziet aankomen om ons als eerste te begroeten, om zoveel mogelijk te genieten.

Sol loopt goed aan de lijn, ze laat zich behandelen, ze is heel aanhankelijk en sociaal. Ze is zo aanhankelijk dat ze het heerlijk vindt om bij ons op te springen, maar omdat ze een beetje lomp is, heeft ze dat niet altijd in de hand en krabt ze ons soms zonder dat ze dat wil. Ze is niet bezitterig, noch met eten, noch met speelgoed, niet met mensen en ook niet met andere honden.

Sol woont momenteel samen met een reu en een teef, met wie hij het geweldig kan vinden. Zoals gebeurde met de reu, die erg energiek en angstig is, heeft hij eerst zijn grenzen aangegeven, en met de nodige aanpassing leven ze nu gelukkig en zonder problemen naast elkaar.

Sol heeft geen enkel probleem met mensen, nu ze eenmaal hersteld is, is ze heel sociaal met iedereen. Ze is nog niet getest met katten.

Haar energie is gemiddeld hoog, ze is nog een jonge hond die graag alles wil ontdekken en liefst alle aandacht wil opeisen. Op het speelterrein vindt ze het heerlijk om non-stop rond te rennen en te snuffelen, hoewel ze ook graag speelt. 

Sol is zonder twijfel een heel brave en geweldige hond, ze kijkt ernaar uit om van een thuis te mogen genieten, bij een familie bij wie ze kan ontspannen en die ze kan overladen met liefde, bij  wie ze het leven leuker kan maken met haar genegenheid en vreugde.

 

Video

dogstars