LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Fire

Geboortejaar: januari 2023
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 56
Gewicht: 19
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 21-07-2024
Toegevoegd:
02-12-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 21 juli 2024: Hoog tijd weer voor een update van onze knappe jongen, Fire!

De laatste keren bleef het bij foto’s en filmpjes maar deze keer willen we, naast een paar mooie sfeer kiekjes, toch ook even laten weten hoe goed deze kanjer het doet. Want we zijn gewoon echt "apetrots" op ons ventje!

Fire is niet alleen prachtig opgegroeid qua uiterlijk met zijn zachte blik, glanzende vacht en eeuwig kwispelende staart...ook van binnen is hij enorm gegroeid.

We merkten het al vanaf het begin op hoe graag hij bij je is maar ook vooral hoe graag hij voor je "werkt"! 

Fire is ontzettend mensgericht en helemaal blij met een uitdaging. En dan het liefst een uitdaging samen met de mens! 

Zijn favoriete plek is het grote losloop veld en zijn nummer 1 hobby daar, naast snuffelen en op onderzoek gaan, is met en voor ons "werken".  Speuren, volgen, zitten, blijven, alles vind hij gewoon geweldig. 

Fire leert ontzettend snel en het is altijd gezellig om met hem op pad te gaan, je hebt er letterlijk een kwispelende schaduw bij!

We hopen dat deze schat van een hond snel wordt opgemerkt want ook al heeft hij het hier naar zijn zin weten we dat niks hem blijer zou maken dan een eigen mens die hij trouw mag zijn, voor de rest van zijn mooie hondenleventje! 

Wie wordt zijn maatje en gaat al die mooie avonturen met hem delen? Fire is rondom gezond, ingeënt, gecastreerd en helemaal reisklaar. 12 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 18 maart 2024: 2 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 29 januari 2024: 5 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 8 januari 2024: 10 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 2 december 2023: Velen zullen zich de vreselijke beelden nog herinneren op het nieuws. Een paar maanden geleden hebben op Tenerife de ergste bosbranden in 40 jaar gewoed! Duizenden mensen moesten hun huizen verlaten en ook één van de grote asielen in het noorden werd getroffen door de vlammen. Daarom hebben wij samen met vele vrijwilligers toen geholpen de hondjes te evacueren en naar twee sporthallen te brengen, van waaruit de honden werden verdeeld over andere dierenasielen en pleeggezinnen. De meeste Podenco’s kwamen toen bij ons.

Ook werd er een enorme inzamelingsactie georganiseerd via Podencoworld met een ongelofelijk eindbedrag dat verdeeld werd waar het het meest nodig was in deze dramatische situatie. Van de 29 honden die wij een tijdelijk onderkomen gaven, zijn er uiteindelijk twee bij ons gebleven toen de rest terug kon naar hun eigen asiel. Dit waren de pups Fire en Ash. De twee puppy's werden behoorlijk gepest in hun voormalige hondengroep, maar konden daar helaas niet gescheiden worden vanwege ruimtegebrek. Met hun zachte karakter waren ze kwetsbaar in een grote groep, daarom hebben we samen besloten dat ze bij ons mochten blijven tot dat er een eigen familie zou komen. Sindsdien wonen ze in één van onze groepen waar ze meteen hun plek vonden.

Fire is iets minder ondernemend dan Ash maar ook heerlijk nieuwsgierig, speels en aanhankelijk. Hij gaat graag op onderzoek uit, is dol op speeltjes en op gezelligheid van mens of hond. Fire heeft een lief en zacht karakter, hij is mensgericht en is graag met je bezig. Hij let ook ontzettend goed op om te begrijpen wat er van hem wordt verwacht en doet dan duidelijk zijn best. Hij neemt hier zijn tijd voor, met geduld en nieuwsgierigheid, zonder stress of spanning.

Aan de riem lopen begreep Fire ook al heel snel en kan hij ook super netjes! Aan de lange riem gaat hij het liefst richting de bosjes om salamanders te zoeken. Ook dat kan hem lang bezighouden maar toch luistert hij snel als je hem roept om verder te lopen. Als hij de riem ziet dan is het meteen een feest maar eigenlijk worden we ook met een feest en volop kwispelende staart begroet als we geen riemen bij ons hebben. Aandacht is gewoon een hoofdprijs en wordt enorm van genieten door Fire.

We hopen dat deze lieve schat snel wordt opgemerkt door een leuke familie met wie hij zijn levenslust en liefde kan delen. Dat gunnen we hem enorm.

 

Video

dogstars