LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Brava (NL)

Geboortejaar: september 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 47
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
12-08-2024

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Brava is een Spaanse dame die al 2,5 jaar in Nederland verblijft. Ze is inmiddels al een beetje gewend aan de taal en de Nederlandse gewoonten. Maar sommige dingen wennen nooit, zoals mannen. Haar baasjes zijn gek op haar en hebben alles voor haar over, op dit moment gunnen ze Brava vooral een passende plek.

We weten natuurlijk niet precies wat deze knappe dame allemaal heeft meegemaakt, maar ze is enorm angstig voor mannen. Na 2,5 jaar van alles geprobeerd te hebben blijft Brava elke dag weer enorm gestrest raken van de man des huizes. Vandaar dat we nu op zoek gaan naar een omgeving waar ze een beetje kan ontstressen en tot rust kan komen. Een plek waar geen man woont die elke dag in de buurt is.

“Met pijn in ons hart hebben we besloten dat het voor Brava beter is om een relaxtere omgeving voor haar te zoeken. Ze heeft namelijk angst voor mannen en het trauma zit blijkbaar zo diep dat ze na 2,5 jaar nog steeds bang is voor mijn man. Ze heeft daardoor elke dag stress, echt heel sneu. Een aantal maanden geleden is onze andere Podenco overleden en we hadden gehoopt dat ze daarna misschien meer naar mijn man toe zou trekken, maar dit blijkt helaas niet het geval. Daarom zijn we op zoek naar het ideale baasje voor haar. Het moet dus een adres zijn waar niet permanent een man woont en kleine kinderen vindt ze ook niks. En het liefst een huis met een omheinde tuin. Brava is een superlief, maar gevoelig hondje. Het is echt een knuffelkont en zodra je gaat zitten komt ze vaak met 2 pootjes tegen je aanstaan om te vragen of ze op schoot mag liggen en vindt het dan heerlijk om geaaid te worden over haar zachte haren. We wandelen dagelijks in het bos met haar, waar ze erg van geniet. Ze houdt niet van drukte, dus in de stad wonen is voor haar geen optie. Ze luistert heel goed, maar heeft wel jachtinstinct. Dus als ze wild ziet wil ze daar graag achteraan. Het lopen aan de lijn gaat erg goed. Ook kan ze goed met andere honden omgaan, maar ze is niet gewend aan katten.”

Als je denkt het gouden mandje voor Brava te hebben, druk dan op de knop voor een vrijblijvende adoptieaanvraag. Dan gaan we kijken of jullie een match zijn. Tot die tijd blijft Brava gewoon bij haar baasjes en mag je altijd langs komen om eens kennis te maken met Brava.

(Input 12 augustus 2024)

Video

dogstars