LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Jelle (NL)

Geboortejaar: juni 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 47
Gewicht: 19
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 17-07-2024
Toegevoegd:
15-06-2024

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 3 september 2024: 6 nieuwe foto's en een nieuwe video toegevoegd.

Update 17 juli 2024: Hierbij een kleine update over ons opvang hondje Jelle. Hij wil graag zelf even aan het woord maar dat komt een stukje verderop in deze tekst. We willen voordat Jelle zelf gaat vertellen even zeggen dat Jelle echt een super hond is. Jelle is enorm aanhankelijk, trouw en een grote knuffelaar. Met zijn rustige “kat uit de boom kijk” karakter is hij bij ons in huis bij onze twee Podenco’s echt de senior, ondanks dat hij jonger is dan deze meiden. Wij zijn stiekem een beetje verbaasd over het feit dat Jelle nog niet een adoptiegezin heeft gevonden ondertussen want deze lieve schat is er echt een uit de categorie “Allerbeste en trouwe vriend”

Groetjes,

Het gastgezin van Jelle

Hola queridos amantes de los perros,

Kennen jullie mij nog, vast wel want wie kan mijn lieve snuitje nu vergeten. Ik ben Jelle de Podenco en ik wacht al enige tijd vol ongeduld op mijn eigen adoptiegezin. Momenteel woon ik bij een heel lief gastgezin hoor die echt alles voor mij over hebben, en mij goed geholpen hebben met het verdriet wat ik had na het overlijden van mijn vorige bazin, maar…. ik droom toch stiekem van een vaste warme mand waar ik voor altijd kan blijven.

Ik ben samen met mijn gastgezin hard aan het werk om op mijn ideale gewicht te komen, en….ik ben “Muy” trots om te kunnen zeggen dat ik al 2 hele kilo's kwijt ben! Het is niet makkelijk geweest, maar ik doe vreselijk mijn best en blijf mijn best doen want ik voel me al stukken beter en fitter.

Doordat ik dus meer ben gaan bewegen kan ik soms haast niet wachten met een nieuwe wandeling met mijn 2 chicka Podenco’s van het gastgezin. Soms loop ik ze er gewoon uit want ik ben natuurlijk met mijn 4 jaren oud veel sneller en fitter dan deze twee.

Ben jij degene die mij een liefdevol thuis kan geven? Dan beloof je veel knuffels, trouw en plezier in ruil daarvoor. 5 nieuwe foto's toegevoegd.

Hopelijk tot snel! 

Jelle

Input 15 juni 2024: Hola amantes de los perros,

Mijn naam is Jelle en ik ben een jonge Reu uit juni 2019, ik luister trouwens ook goed naar de namen “Jellebelle”, “Jellie”, “Jellybean” en “Snelle Jelle” als er wat gezonds(!) te snoepen valt. Ik snap het ook niet waarom ik al deze bijnamen allemaal heb gekregen van mijn opvanggezin maar ze voelen wel goed aan en zijn goed bedoeld.

Ik woon al een poosje in Nederland maar de reden dat ik nu bij een opvanggezin mag wonen heeft een verdrietige reden. Mijn vorige bazinnetje is onlangs plotseling overleden en mijn vorige baasje kon helaas niet meer voor mij zorgen. Allemaal heel verdrietig dus en ik denk nog regelmatig aan hun. Gelukkig hebben ze mij al wel het een ander laten zien en geleerd, onder andere dat ik zindelijk ben, braaf mee kan lopen aan een riem en enkele basis commando’s ken. En als het moet kan ik best een paar uurtjes alleen zijn, mits je mij daarna helemaal plat knuffelt en een stuk gaat wandelen als goedmakertje natuurlijk.

Op dit moment leef ik bij een opvanggezin in Enschede bij mijn baasjes en hun 2 Podenco chicas, ik mag ze zo noemen want ik ben ondertussen goed bevriend met ze geworden. Eigenlijk vind ik de omgang met andere honden altijd wel makkelijk hoor maar soms tijdens mijn wandeltochten als ik uitgelaten wordt wil ik wel even laten horen dat ik er ben als ik een vreemde hond tegenkom. Vreemde mensen leren kennen kan ik ook best goed, dan blaf ik niet hoor maar snuffel ik even en hoop ik op een aai. Ik ben thuis wel een beetje waaks maar dat doe ik eigenlijk ook om de mensen om mij heen te laten horen dat er iemand aankomt en om ze te beschermen.

Wij kwamen trouwens afgelopen week een “Gato” tegen , oh sorry ik bedoel een kat, en dat vond ik wel spannend. Ik was best wel nieuwsgierig en daarom heb ik er maar even tegen geblaft. Meer ook niet hoor want ze schijnen nogal scherpe nagels te hebben die Gato’s. Daarna liep ik gewoon weer lekker verder want deze Gato had geen zin om te praten geloof ik.

Mijn opvang baasjes hoorde ik laatst zeggen dat ze mij best lief en vrolijk vinden, en dat klopt ook wel. Ik ben natuurlijk helemaal extra vrolijk als ik hoor dat mijn riem wordt gepakt om te wandelen of om mee te gaan met de auto naar een onbekende plek. In de auto is het wel een beetje proppen met 2 chicas en mij (zoals je ziet op de foto) maar als we eenmaal rijden ga ik lekker rustig liggen wachten tot wij er zijn.

En eerlijk gezegd heb ik dat wandelen wel hard nodig op dit moment want mijn goddelijk Spaanse gestroomlijnde lijf moet echt nog gestroomlijnder worden. Dat lukt mij aardig goed ondertussen want met gewoon eten zoals gezonde droge brokken, flink wat beweging en met af en toe een gezonde hondensnack als beloning ben ik al enkele grammen kwijt geraakt.

Saludos desde Jelle

 

Video

dogstars