LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Morris

Geboortejaar: juni 2023
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gewicht: 20
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 09-09-2024
Toegevoegd:
07-06-2024

Omschrijving

Asiel ASAP:

Update 9 september 2024: Mocca, de foster van Morris is ziek en kan niet langer voor hem zorgen, maar we vinden hier in Spanje niet meteen een plek waar ie naartoe kan.

Morris is een lieve jongen, hij is gecastreerd, negatief getest op de bloedtesten voor mediterrane ziektes, vriendelijk met en naar andere honden en mensen, maar we denken dat hij niet geweldig is met katten. Wie heeft een mooi plekje voor dit vriendelijke mannetje die dat zo nu nodig heeft! 

Update 12 augustus 2024: Morris zijn foster heeft aangegeven dat ze, wegens persoonlijke redenen, niet langer voor hem kan zorgen en omdat we hier echt een gebrek aan fosters hebben kunnen we alleen hopen op een mirakel dat ervoor zorgt dat iemand hem wil adopteren.

Morris is en blijft een heel lief huisdier maar, omdat het zo warm is, kon de opvang minder lang met hem wandelen. En door een gebrek aan voldoende beweging is hij wat gefrustreerd geraakt en begonnen met te kauwen op dingen in huis. Volgens de opvang is het gewoon een fase die hopelijk ook overgaat als het wat minder warm wordt.

Wie kan er voor zorgen die deze lieverd de nodige beweging krijgt en daarmee een nieuwe kans op een echt hondenleventje. 9 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 7 juni 2024: Morris werd begin mei 2024 voor het eerst opgemerkt in Santa Cruz del Comercio (Zuid-Spanje) en nadien in het nabijgelegen Valenzuela, waar hij alleen ronddwaalde. Moca en haar buren gaven hem op straat eten. Maar al snel klampte Morris zich vast aan Moca en veroverde hij een plaatsje in haar voortuin.

Oorspronkelijk zag Moca het niet zitten om Morris in huis te nemen, omdat ze zelf 2 honden heeft, maar ondertussen heeft hij toch een plaatsje binnen gekregen. Hij slaapt nu zelfs mee in Moca’s slaapkamer. We weten eigenlijk niet of Morris gedumpt werd of verdwaald is, maar hij had geen chip. Hij was ook niet te mager, maar zat wel onder de vlooien en teken.

Volgens Moca is Morris een heel aanhankelijke jongen, hij wandelt bijna dagelijks 10km mee als zij gaat wandelen met haar honden, hij loopt ook goed mee aan de riem en speelt graag met de andere honden. Hij is niet timide tegenover mensen, maar schrikt wel bij plotseling geluid en opgeheven armen.

Zoals een echte Podenco heeft hij veel energie en jaagt hij graag achter konijnen. Op donderdag 23 mei is hij bij de dierenarts geweest. Daar heeft hij zijn paspoort gekregen, werd hij gechipt en kreeg hij zijn eerste vaccinaties. Op 30 mei 2024 werd Morris gecastreerd en werd ook zijn bloed getest. Hij testte negatief op de 5 Mediterrane ziektes!

Ook al heeft Morris het natuurlijk goed naar zijn zin bij zijn opvang Moca maar wat hij zou toch graag een eigen familie willen hebben waar hij voor altijd mag blijven.

 

Video

dogstars